Stina Nordqvist är dietist och journalist i grunden och har arbetat med hälsokommunikation i över tio års tid. Det hon kan bäst är att omvandla vetenskap och tyngre fakta till intresseväckande och rolig kommunikation. 

Stina är bra på att ta fram intresseväckande kommunikation med vetenskaplig grund, gärna kopplat till mat och hälsa. Det gjorde hon till exempel som redaktionschef på Netdoktor, webbredaktör på Arla, PR-konsult och copywriter på Ogilvy samt i sin nuvarande roll som frilansande hälsokommunikatör med eget företag med kunder som Svensk FågelNorges Sjömatråd och Min Doktor. 

Ett starkt intresse och erfarenhet av webbutveckling och sociala medier har lett till att Stina har jobbat mycket med att bygga upp innehåll på webb, nya webbplatser och sociala medier för alltifrån livsmedelsföretag, läkemedelsbolag till kommunal verksamhet. Att jobba sökordsoptimerat och skapa intressant och engagerande innehåll har hon gjort sedan tidigt 2000-tal, till exempel genom Netdoktor som var en av de första webbplatser med mötesplatser, bloggar och diskussionsforum. 

Stina är född och uppvuxen i Jönköping men har bott i både Paris, Uppsala och San Diego innan hon fann sig tillrätta i Stockholm. Sedan fem år tillbaka bor hon nu en bit utanför storstaden, i Gustavsberg på Värmdö med sambo, två barn och en hund. 

 

 

Kunder

Under åren har Stina samlat på sig en hel del material. 
Några urval och kunder hittar du här. Kunder →

Cv

Här kan du läsa, samt ladda ner hela Stinas CV →