Bästa hälsotipset- skaffa hund!

När jag jobbade på Netdoktor skrev jag ”Dietistens fem bästa tips” som handlade kort om hur vi kan äta och röra på oss för att må lite bättre . Men det är väldigt svårt att ge generella hälsoråd och lösningar som funkar för alla. Om jag ser till mig själv är det nog framförallt min hund, Dottie, glad, snälla och pigg Jack Russell som gör att jag mår bra. Sen jag skaffade henne har jag tex inte varit förkyld mer än max 1 gång om året.  Jag tror att man mår bra av hundar eftersom de ger:

-       motion

-       glädje

-       kärlek

-       lugn

Har man hund behöver man planera sin dag lite extra för att få in alla promenader och mattider för hunden och så vidare. Det gör att man automatiskt planerar in sin egen tid, när det är dags att promenera, äta och vila. Så om du lyssnar på hundens behov kan du bli bättre på att märka dina egna. Samtidigt funkar inte ”hälsohundtricket” för alla. Du behöver ju först och främst tycka om hundar, inte vara allergisk, bra på att planera och framförallt ha tid. Tidsfrågan är i och för sig relativ, vill du verkligen så går det. Dessutom är hunden en väldigt bra motvikt till ett stressigt jobb, du kan inte jobba över när hunddagis stänger kl 18. Då är det bara att stänga av datorn och gå hem, bra både för dig och hunden.