Lanthandeln på nätet

Intresset för regional mat är enormt just nu. Men fortfarande är efterfrågan större än tillgången. I de vanliga livsmedelsbutikerna är det svårt att hitta just den där goda hjortronsylten från Lappland eller det där småländska isterbandet.

Därför har Martina Peterson, tidigare chefredaktör på Tasteline, startat Lanthandeln.se som just nu är under uppbyggnad. Sajten är tänkt att fungera som knytpunkt mellan producent och konsument. Så att regionala producenter direkt når intresserade kunder. Lanthandeln.se är även tänkt att fungera som internetbutik.

Mer finns att läsa i stor intervju med Martina Peterson i SvD idag (pappersvarianten). Där får man till exempel reda på att hon har lämnat storstaden, bosatt sig på en släktgård i Småland och kommer driva Lanthandeln.se därifrån. Som Martina säger till SvDs reporter:

- Jag vill att man ska kunna beställa en senap från mormors hemtrakter och berätta om maten man serverar sina gäster. Att det finns ett ursprung, en historia och vilken koppling man själv har till regionen.