Just do it

Jag minns från en utbildning till personlig tränare (som jag gick genom jobbet, då jag jobbade på Ylab) att de här tre punkterna är avgörande för träningsresultat:
  • duration
  • frekvens
  • intensitet
Alltså, hur länge träningspasset varar, hur ofta du tränar samt hur mycket du tar i/ansträngningsnivå. För min del är det så här just nu: passet varar i 20-30 min, max två gånger i veckan, oftast bara en gång, och jag tar inte i alls så mycket... Katastrof med andra ord. Nu ska jag ju inte vara så hård mot mig själv eftersom det bara var 10 månader sedan jag fick barn, känns som om det aldrig finns tid att träna för när jag inte är med min bebis försöker jag jobba eller hinna med kompisar. Plus att jag tänker att det kanske räcker med alla hund- och barnvagnspromenader. Men det gör det ju inte. För jag vill träna för att:

- må bra, bli glad och pigg. Hålla mig frisk.
- inte ha ont i ryggen
- hålla mig i form, hålla vikten, kunna äta det jag är sugen på.

Och då gäller bara en sak för min del, att öka träningen. Öka på intensitet, duration och frekvens. Därför har jag bestämt att från september, när jag börjar jobba igen, ska jag träna tre gånger i veckan. Efter jobbpasset, dvs på lunchen, måndag, onsdag, fredag. Så nu är det det som gäller. No excuse. Så fort jag tvekar och vill ställa in ska jag tänka som i den proffsiga Nike-taglinen:

Just do it!