Snabb trendspaning

Nu blev det ett avbrott i syrningen, dels på grund av en bebis som aldrig ville somna igår kväll och dels på grund att jag kände för att skriva om lite annat. Det är ju inte bara en mjölksyrningsblogg det här...

Så istället kort om vad jag tror kommer bli höstens stora trender inom hälsa:

1. Lantlig, småskalig mat. Gårdarnas mat, så lokalproducerad som möjligt och tillagad med kärlek. Finns hur många exempel som helst men jag nöjer mig med den här nystartade sajten. Här kan du handla hem mat direkt från en bondgård nära dig eller återupptäcka delikatesser från din hemtrakt. Lite som ett närproducerat, ekologiskt och KRAV-märkt Blocket.

2. Mental träning. Jag kollar just nu in Itunes enorma utbud av Yoga-podcasts. Finns hur mycket som helst. Guidad djupavslappning, mental boost inför jobbintervjun, coaching och avslappning för att bli av med oro, nedstämdhet, oönskad viktökning, rökning, etc, etc. Allt är gratis. Och än så länge bara på engelska men det är nog bara en tidsfråga innan det kommer svenska podcasts med mental träning som tex Walkfriend Mindfulness som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det här lär ju snart komma som appar till iPhone. Om det inte redan finns (vet inte för jag köper min efterlängtade iPhone först om ett par veckor).

Kom ihåg var ni läste det först...