Ett bud...


...levererat i kylväska mötte mig vid ytterdörren idag.

Det visade sig innehålla yoghurt som jag ska testa i 14 dagar eftersom jag är ambassadör för 2,6 miljonersklubben (som jag bloggar för). De genomför nu ett samarbete med Danone för bättre maghälsa.


Activia-yoghurten innehåller probiotika, snälla bakterier.

För mitt Kom-i-form- projekt passar det bra att äta en yoghurt (125 g) antingen till frukost eller mellanmål. Det är ingen lättprodukt utan innehåller per 100 g: 93 kalorier 2,7 g fett, 3,4 g protein, 13,8 g kolhydrat- för jordgubbsvarianten. Den naturella: 69 kalorier, 3,4g fett, 4,5 g protein,5,1 g kolhydrat. Lite mer LCHF med andra ord ;) (obs ironi här, jag förespråkar inte LCHF) men i liten mängd funkar det i balans till bra mat i övrigt under dagen. Dessutom är en portionsstorlek, 125 g nästan bara hälften jämfört med en tallrik fil/yoghurt.