En bra start


I helgen skrev SvD (papperstidningen) om att alltfler tonårstjejer skippar frukosten. I artikeln tipsades framförallt om vikten av att lägga sig tidigare kvällen innan så att inte tröttheten morgonen efter minskar aptiten.

Jag tänker också förberedelse och snabba alternativ. Kanske bre ett par mackor redan kvällen innan och ta med för att äta på bussen/ i tunnelbanan eller på någon rast. Och/eller svänga ihop en smoothie av naturell yoghurt, frysta bär, lite socker och en banan som bara tar nån minut att svepa.

Själv MÅSTE jag äta frukost varje dag. Annars svimmar jag. Jag brukar äta ungefär så här:

Dietistens frukost

Fil eller yoghurt med nötter, bär och lite socker (frysta hallon eller blåbär som jag tinar under natten i kylskåpet)
1 kokt ägg
1 fibertoastmacka med Bregott
Te med mjölk
Juice

Ibland byter jag ägg och toast mot knäckebröd med ost och paprika. Ingen är ju perfekt, inte ens en dietist så den här frukosten skulle kunna föbättras genom att äta en hel frukt istället för juice (= mer fibrer + långsammare kolhydrater) Just nu äter jag fil och yoghurt med 1,5, om man tänker på vikten kan det ju bytas mot smalare alternativ. Och skippa sockret på bären, fast tar man bara lite är det ok ändå tycker jag...

PS. Om ni undrar över den söta gubben så är den solcellsdriven, vickar när solen lyser på den. Och köpt i Tokyo :)