Kikärtsbiffar med rucolasås



Goda och nyttiga vegobiffar. Fulladdade med protein, fibrer (prebiotika), vitaminer och mineraler.

4p
1 burk kikärtor
2-3 kokta potatisar
1/2 hackad chilifrukt
1/2 hackad salladslök
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
1 kruka persilja
Salt och peppar

Rucolasås
1 rivet äpple
Skuren rucola
2 dl turkisk yoghurt/mezeyoghurt
Salt och peppar

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till kikärtsbiffarna i en bunke. Mixa med handmixer eller kör i matberedare. Har du bråttom och vill ha en fettsnål variant:  smörj en ugnssäker form med olja, bred ut färsen och ställ i ugn 175 grader ca 30 minuter (blanda ev i ett par teskedar olja i färsen för lite godare smak...) Annars formar du biffar av färsen som du steker i till exempel rapsolja. Blanda ihop alla ingredienser till Rucolasåses. Servera med en klyfta lime.