Nej, jag är inte gravid, bara lite normalviktig

Alltså, lite mer Ribbingska manér till svenska folket önskar jag nu. Och då syftar jag faktiskt inte på LCHF-are, utan personer som säger "Nämen, ska du ha en bebis?!" eller varianter på detta tema.

Har nämligen fått frågan om jag är gravid igen av två olika personer på ganska kort tid. (Nu senaste av en glad kvinna som själv var väldigt rund om magen. Dock något förbi fertil ålder...). Det ironiska är att jag nu väger mindre än för ett år sen och tom mindre än före min graviditet, 2009. Alltså, jag har aldrig varit trådsmal utan ligger på runt 22-23 i BMI. Jag tycker faktiskt att det är bra att jag som dietist föregår med gott exempel och visar att det är helt okej att äta god och bra mat som ger en sund och normal vikt. Att vara supersmal, typ BMI 18 hade kanske passar in i mallen för hur vissa tycker att en person som jobbar med kostråd ska se ut. Men så tycker inte jag. Det finns så många tjejer, kvinnor och tanter med ätstörningsproblem som jämför sig förgäves med photoshoppade modeller. Hade varit så mycket bättre om de såg sig om i omklädningsrummen på gym och badhus (som de förmodligen undviker) och fick upp ögonen för hur de flesta av oss faktiskt ser ut.

Det verkar inte bara vara jag som råkar ut för gravid-frågorna, här skriver Underbara Clara lite ilsket om samma tema. Och även tunna Amanda Schulman får ofta frågan om "nr två är på väg?"

Kanske är det kombinationen ålder (runt 30-35) och att man redan har ett barn som är 1-2 år, enligt samhällsnormen är det ju lagom med 2,2 barn med 2,5 års mellanrum, eller nåt sånt. Men ändå! Nu är det inte så i mitt fall, men stackars alla icke-gravida som får den här frågan och kanske i hemlighet genomgår sitt femte IVF-försök... Så skärpning, alla gravid-frågare!