Vägen tillbaka

Foto: Georg Kristiansen
Nu har jag skrivit en artikel för Netdoktor, en intervju med Björn Hellkvist, hockeytränare för Rögle BK som fick diagnosen Parkinsons sjukdom vid 28 års ålder. Idag har han hittat vägen tillbaka och upptäckt nya sidor av livet.

Som småbarnsförälder tycker jag att det var lite extra fint när Björn gav det här exemplet:

– Vår äldsta dotter har alltid tagit lång tid på sig att somna. För ett par år sedan kunde jag bli så stressad av det, jag önskade att hon kunde somna snabbt så att jag fick tid till annat, ofta jobb då. Nu kan jag bara njuta av att ligga bredvid henne, även när det tar tre timmar innan hon somnar. Jag tänker inte alls på vad jag ska göra sedan utan vill bara vara nära henne. Det är nog dagens bästa stund när jag tänker efter, säger Björn Hellkvist.