Laxpasta med fänkål, tomat och basilikaJag hittade det här receptet på Arla.se (min gamla arbetsplats) och tyckte det verkade gott, speciellt eftersom jag älskar smakkombinationen fänkål och lax. Väldigt snabbfixat blir det också

Tänkte dock omvandla receptet till en lite nyttigare variant, med färska tomater och basilika, mindre och fettsnålare creme fraiche (eftersom lax i sig är ganska så fett) samt skippa osten.

Laxpasta med fänkål, tomat och basilika

4 portioner
250 gram (= lite mindre än ett vanligt, mindre paket/förpackning) penne pasta
4 laxfiléer
2 fänkålshuvuden
1 ask cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
2 dl lätt- (eller min-) creme fraiche - alternativt 1 dl vanlig creme fraiche utspädd med 1 dl vatten (mer ekonomiskt... rör ut/blanda ut vattnet väl bara och lägg ev i lite potatismjöl - under upphettningen- om det känns väldigt vattnigt)
1 lime
Salt och peppar
Lite olja att steka i

Gör så här:
Koka pastan, under tiden: hacka fänkål och halvera tomaterna. Skär laxfiléerna i kuber. Fräs fänkål och lax i lite olja, tillsätt tomater. Blanda i creme fraiche, salta, peppra och lägg i lite lagom med basilikablad.Servera med limeklyftor (lade jag mest till för att jag personligen älskar en massa citron/lime till fisk. Nästan alltid. Om inte vinsås är med i bilden. Citronen och limen ger ju lite extra C-vitmaintillskott dessutom).

Bild: Arla