Äntligen...

 

...är allt bra och jag kan berätta (och själv glädjas åt) att jag är gravid. Efter många oroliga veckor av osäkerhet, diverse provtagningar och extremt illamående är det nu konstaterat att bebis i magen mår bra och är frisk.Om allt går som det ska får min treåring ett syskon i slutet av sommaren. Illamåendet är nästan helt borta dessutom och jag har fått tillbaka aptiten. Så nu kommer det handla desto mer om mat (och gärna gravidmat) i den här bloggen igen. 

Det hr hänt en del på gravidmatfronten sen jag var gravid sist. Just nu är tex ägg från Europa inte helt ok (bra att tänka på om man tex åker utomlands). Sushi däremot är mer ok så länge den är färsk.Vill man vara helt på den säkra sidan ska man dock följa de lite äldre råden om sushi (som jag har skrivit om tidigare, här)

Annars finns allt du behöver veta om säker mat för gravida, här, hos Livsmedelsverket. Jag har även laddat ner appen Gravid-mat som jag tycker är smart att plocka fram om man står där i butiken eller på restaurangen och inte alls minns om tex Ricotta-ost är ok.