Libanesisk taco med hummus och koriander

Ikväll kör vi en favorit i repris. Ett alternativt fredagsmys. Godare än vanlig taco om du frågar mig.

Till fyra portioner behöver du:

500 gram nöt/fläskfärs (eller ännu hellre lamm)

Oregano

Spiskummin

Salt och peppar

Stek som vanlig tacofärs och krydda

Hummus:

1 burk kikärtor

1 burk cannelini-bönor (funkar med två burkar kikärtor också)

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1/2 citron

1/2 tsk salt

Skölj av kikärtor + bönor i durkslag. Lägg i större glasburk. Pressa över citron och vitlök. Salta. Mixa med handmixer.

Tomater

Paprika

Röd lök

1 kruka koriander

Skiva grönsakerna tunt. Hacka koriandern.

Servera lite av varje av alla ingredienserna i pitabröd (eller tortilla). Toppa med:

Sambal oelek

Gräddfil

Klart!

PS. Öl är gott att dricka till de här medelstarkt kryddiga tacovarianterna. Alkoholfri variant blir det för mig.