Foodstagramming

Igår skrev DN om att foodstagramming, att lägga upp matbilder på Instagram, blir allt vanligare och har en koppling till ätstörningar.

– När man svälter tänker man på mat hela tiden. Så jag är inte det minsta förvånad att de lägger ut matbilder på Instagram, säger Per Södersten, som arbetar med behandling av under- och överviktiga vid Karolinska institutet, till DN.

Här hittar du artikeln.

Intressant även om jag tror att vinkeln är något överdriven, långt ifrån alla som "foodstagrammar" har ätstörningar. Det här är för övrigt inte en ny trend, att lägga upp matbilder à la "Min lunch" har gjorts sedan de första bloggarna dök upp och då Facebook slog igenom.

Här ser du några av mina matbilder som jag varvar med helt andra bilder i mitt Instagramkonto som går under namnet "Discostina" (jag gillar ju inte bara mat och hälsa utan även Donna Summer, Diana Ross och andra 70-talsdiscodivor och musiken som spelades då):