Mamma/barn-träning

Har precis avklarat första träningspasset efter förlossningen. Ett lugnt mamma/baby-yogapass. Känns väldigt bra. Jag tänker skynda långsamt med träningen men är sugen på att komma i form och så småningom bli riktigt vältränad. Inte av utseendemässiga skäl, det får mer bli en trevlig bieffekt, utan mer för energi, styrka och endorfiner. Träning är mitt lyckopiller.

Det är för övrigt viktigt att inte börja för tidigt eller gå ut för hårt med träning efter graviditet. Dels är hormonet relaxin fortfarande förhöjt (upp till fyra månader efter förlossning) vilket ger mjukt brosk och leder, vilket i sin tur ökar risk för sträckning och andra skador. Vill det sig riktigt illa kan man även drabbas av framfall.

Jag tänkte lägga upp min träning så här i början med ett pass mamma/barn-yoga i veckan kombinerat med 60-80 minuters promenad per dag (=fram och tillbaka till dagis två gånger) och ett par gånger ska jag försöka träna hemma enligt Maria Wigbrants jättebra bok "Stark, glad, gravid" där sista kapitlet innehåller instruktioner för träningsövningar (med bra bilder) för träning efter förlossning. Bra boktips till alla blivande och nyblivna mammor.

Och just det, jag tänkte även följa Mammamage-appen som jag tipsade om här i ett tidigare inlägg.