Tillbaka

Jag tänkte börja blogga igen. Det är ju inte så kul med bloggare som har långt uppehåll, skriver igen och då med ett lååångt startinlägg om varför de slutade sist. Det slipper ni nu. Jag kan bara kort och gott skriva som det är, att jag blev sugen på att blogga igen. Sugen på hälsoområdet igen. Tecken på det är att det i mina anteckningar i telefonen nu ligger en lång lista på inlägg jag vill skriva. Som jag flyktigt har fångat från nyhetsinslag på TV, en radioröst, ett snabbt öga i dagstidningen. En sak är säker, hälsa och hur vi mår - både på insidan och utsidan - är mer aktuellt än någonsin. Och äntligen märks tendenser till en mer medveten, långsiktig väg till hälsa. Fler och fler verkar tröttna på dieter och snabba lösningar. Det funkar ju inte helt enkelt.

Här skriver till exempel DN en artikel om den tydliga vegotrenden. Siffror och statistik talar sitt tydliga språk. Och kocken Paul Svensson är intervjuad. Han lagar mat på en av mina favoritrestauranger, Fotografiska museet där maten faktiskt slår den storslagna utsikten. I konceptet för restaurangen på Fotografiska spelar grönsakerna huvudrollen, medan kött finns med som smak och konsistens.

– Det är bra om köttätandet går ner. Mer svenskt och bättre uppfött kött är en härlig trend, säger Paul Svensson.

Ett annat exempel är min fina dietistkompis Sara Asks (och Lisa Bjärbos) kokbok: Mera vego för hela familjen


En fantastisk kokbok med enkla, goda vegorecept som passar alla familjer men kanske speciellt barnfamiljerna. Köp, läs, laga! Och jag återkommer med recepttips på mina favoriter från kokboken här i bloggen strax..

Själv förutsåg jag gröna vågen i mattrender redan här någon gång. 

... och här.