Grillad kycklingsallad med sotad avokado och pesto på pumpakärnor

UTVALDA BILDER PROFILER-6.jpg

Bild: Svensk Fågel

Recept framtaget i samarbete med Christian Hellberg, Årets Kock, Svensk Fågel och TV-programmet Sverige Springer.

Ingredienser

4 majskycklingbröst

Salt

1 dl summer love rubb (1 msk mald ingefära, 1 msk oregano, 1 tsk chiliflakes, 3 msk brun farinsocker, 1 msk korianderfrö, 1 tsk piementopulver)

Salt

Olja

2 citroner

Gnids in, rubba, kycklingen i kryddblandning, salta. Pensla på lite olja. Dela citroner.

Grilla kyckling och citroner.

Pumpakärnspesto

50 g pumpakärnor

100 g parmesanost

1 klyfta vitlök, skalad

1 kruka ekologisk basilika

2 dl olivolja

Salt, peppar

Rosta pumpakärnor i torr, het panna- blir mer karaktär och smak då. Mixa pumpakärnor, vitlök och basilika med hälften av oljan. Smaka av, tillsätt resten av oljan i en tunn stråle.

2 avocado , mogna

Olivolja

Salt, peppar

Dela avokado i klyftor, vänd runt i olja, på med salt och peppar, sota i panna eller direkt på grillen.

1/2 rödlök, tunt skivad

Lägg löken i iskallt vatten, så blir den inte lika stark

Sallad

1 huvud isbergssallad, delad i 4 bitar

Blandade grönsaker, jag har valt

2 st zucchini

1 röd paprika

1 knippe grön sparris

1 broccoli

1 grön chili

Olivolja , salt och peppar

Dela upp grönsakerna i grova bitar,  dela sedan innan servering och arrangera en härlig sallad.