Fler Disco-instruktörer tack!


Att träna och hålla motivationen uppe kan vara svårt. Speciellt om man inte riktigt hittar sin grej, sin träningsform. Alla gillar ju inte att lyfta vikter på gym eller svettas i grupp på käck gympa. 

För min del är bra musik under träningen viktigt. Jag blir nästan arg om det spelas en salsalåt under aerobicpasset, som det liksom ska vickas lite extra latinskt på höfterna till. De går ju inte. Inte för mig i alla fall. Men tänk om det hade spelats lite fin calypso-disco istället. Eller Donna Summer. My god vad jag hade tagit ut stegen (fast inget höftvickande, nej, nej, mer stela, fina disco-poser...) 

Kanske beror det på att tex Aerobicslåtar måste ha en viss beat, att rörelserna ska utföras i rätt takt. Då är väl det enklaste för instruktörerna är att göra som alla andra. Dessutom kör ju nästan samtliga gymkedjor idag med pass som är koreograferade i förväg, typ Body Pump pass nr 52, som har utvecklats på i Australien och sedan utförs på samma sätt världen över. 

Troligtvis beror det också på att många instruktörer helt enkelt har lite dålig fantasi/tråkig musiksmak. Därför tror jag att ett gymställe med instruktörer som funkar lite som DJs, med sin musikstil och sin egen inriktning på varje pass, skulle funka klockrent. Det skulle locka alla som drar sig för gymkedjornas mainstream-techno (eller ännu värre, R´n B. Jag vet inte ens hur det stavas men det struntar jag i för det är ju bara den sämsta musiken som finns... Tycker jag.). 

I väntan på det är ju det här en strålande och nytänkande idé:

Extra plus för att även kusinbarnen och farmor kan hänga med.

Och i väntan på Indiegympan det kan man ju alltid välja det lite tråkiga alternativet, att jogga med favoritmusiken i ipoden...