Klara, färdiga...

Nu har jag inhandlat perfekta glasburkar med gummiring på Coop, jag köpte mina på en lite större Coop-affär (på Östgötagatan, söder, Stockholm).

Har funderat fram och tillbaka på om extra mjölksyrebakterier behövs. I så fall verkar de flesta syrningsrecept rekommendera att man använder vassle (silar filmjölk och använder vätskan som har passerat filtret = full av mjölksyrebakterier). Jag tänkte testa utan. Blir det misslyckat så använder jag vassle vid nästa försök.

Tydligen är temperatur de första två dagarna viktig, helst ska den ligga på runt 20 grader. Håller väderrapporten vad den lovar kan det bli perfekt att ställa ut burkarna på balkongen nu söndag-måndag. Men å andra sidan blir det alldeles för varmt om solen trots allt tittar fram. Ska fundera lite till på bra lagringsställe och mäta temperaturer inomhus i vår lilla 2a, vem vet, det kanske kan skifta lite...

Och så fort bebisen har somnat ikväll sätter jag igång med själva syrningen.