Jobbfundering


Jaha, då sitter jag här igen och jobbar på en söndag. Men det är faktiskt rätt mysigt, det regnar ute, jag har precis satt på kaffe. Och så har jag hundsällskap.

Att ha fullt upp med uppdrag och ont om tid är väl annars bara ett lyxproblem för en frilansare men jag kan inte låta bli att fundera över hur det hade varit att ha ett annat, vanligt jobb. Att vara till exempel sjuksköterska och verkligen få en gräns mellan arbete och ledig tid, att till och med ha arbetskläder att dra på för att lättare hamna i och ur jobbrollen.

Med en sån här smart telefon är det ju annars väldigt lätt att kolla mejl och jobba lite när som helst (tur dock att den kan ställas in i flygplansläge, tack lillasyster för att du visade det. Sparar batterier och gör så att man kan lyssna på iPoden utan att få inkommande tel.samtal, mejl, sms.)

Samtidigt trivs jag jättebra med att styra själv över mina tider och jag älskar att bara få jobba med det jag verkligen vill, att skriva om mat och hälsa. Liksom sjuksköterskor hittar jag drivkraft i att hjälpa andra, att informera om mat och hälsa kan göra att fler mår bättre. Det är bra.