Fuglesang överdoserar

Idag kl 14 tar Christer Fuglesang och flera andra skeptiker en överdos av homeopatisk sömnmedicin. För att visa att den inte fungerar. Här förklarar de sin syn på saken.

Min kommentar
Jag står på Christers och skeptikernas sida, de kommer med all säkerhet inte att somna in för gott i eftermiddag.

Jag minns när min lillasyster försökte bota sina svåra eksem med homepatisk medicin, hon slutade helt med de starka kortisonkrämer hon använde annars och gick bara över till utspätt homeopatpulver. Det höll på att sluta riktigt illa. När hela huden var täckt av eksem som såg ut som andra gradens brännskada gick hon som tur var över till vetenskapligt beprövade metoder igen. Aldrig mer homeopati.

Det enda jag har som invändning är placeboeffekten. Kan tänka mig att när det gäller relativt ofarliga, tillfälliga sjukdomar eller tex tillfälliga sömnproblem kan en liten homepatkur fungera för någon med stark tro på detta. Men om sagt, jag är ändå 90 % emot, speciellt när det gäller allvarliga sjukdomar, då gäller det att luta sig mot vetenskap och bevisade behandlingsmetoder. Allt annat är farligt och dumt.