Fried noodles- Balinese style


På begäran kommer här receptet på Bali-nudlar. Jag skrev ner det efter en resa till Bali år 2000 då vi varje dag på väg hem från surfstranden åt de här beroendeframkallande och billiga (typ 2 SEK) grönsaksnudlarna. Jag gissade mig till och frågade mig fram till receptet.

Fried Noodles- Balinese style
4p

1 påse färsk bladspenat
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
4 portioner äggnudlar
1 tsk sambal oelek
1 tsk soya (kinesisk)
1 msk stark sötsur chilisås
1 msk asiatisk fisksås eller ostronsås
4 ägg

Gör så här: finstrimla spenaten och hyvla morötterna med rivgärn eller potatisskalare. Finhacka lök och vitlök. Woka/Fräs alltihop i olja i ca 3-4 min. Koka nudlarna i 4 min, spara lite av kokvattnet. Blanda i nudlarna i grönsakerna, krydda med sambalen, chilisåsen, fisksåsen och soyan. Stek äggen separat och placera överst på woknudlarna.

Ät, njut och låtsas att du är på en grön ö och får kinden smekt av en varm bris som doftar sandelträrökelse.