Receptboken


När jag pluggade till dietist i Uppsala var det viktigt att hitta bra sommarjobb. Jag tyckte att det perfekta dök upp på Arlanda och jobbade en sommar som incheckningsagent för Finn Air. Det var inte så perfekt, tvärtom. Hemska arbetstider, tre dagar i veckan började jag fem på morgonen (och fick då ta flygbussen kl 4)för att följande två dagar börja kl 14. Tillslut blev jag helt snurrig och visste knappt om det var natt eller dag.

Men det värsta var nog all väntan ändå. Det kunde vara hur stressigt som helst en halvtimme då incheckningen skedde för resenärer till tex Hong Kong. Men mellan flygningarna var det helt dött och jättetråkigt. Så för att ha något att göra medan jag väntade där i incheckningsdisken skrev jag ner recept. Jag tog med alla tidningsklipp, utskrivna nätsidor och tips från mamma, mormor, kompisar och skrev ner allihop i en blå anteckningsbok. Den har jag fortfarande kvar och lagar rätter ur och delar med mig av här på bloggen. Lite roligt att nästan alla recpet är väldigt 90-tal och vegantrendsaktiga (jag var vegetarian då), något som ju går igen och snart är "ny" matttrend igen. Även vikttrendmässigt, vilket jag har skrivit om här.