Bästa av två världar

Nu vet jag hur den idealiska jobbsituationen ser ut. För mig. Det är att jobba 50% på kontor, vilket jag gör två heldagar och en halvdag i veckan. Resten av tiden jobbar jag hemma, skriver på bok, mest från soff + hundläge. Verkligen perfekt kombo. Känns det trist och ensamt med hemmajobb här ute på Värmdö vet jag att det blir full fart nästa dag med kollegorna i stan. Igår när jag kontorsjobbade var det så fullt upp att jag inte hann titta på klockan en enda gång. Svisch, så var den åttatimmarsdagen över :)

Hemmajobbsdagarna kombinerar jag med styrketräning och simning på lunchen så ofta som möjligt, det är min träning nuförtiden + pilates en gång i veckan.

Idag på gymmet hörde jag en tjej fråga sin instruktör "Men ska jag verkligen träna med så här tunga vikter?" Får jag inte helt stora, bulliga muskler då?".

En vanlig missuppfattning om styrketräning.

Instruktören svarade (helt rätt):

"Nej, nej, det är SVÅRT att bygga stora muskler, tar lång tid och kräver superhård träning. För vanliga motionärer hålls musklerna mer i trim av styrketräning. Du stärker leder och skelett och här fungerar muskelbelastningen mer som effektiv fettförbränning".

Det där sista gillar jag, att du genom syrketräning får en förhöjd ämnesomsättning i 24 timmar. Du bränner alltså fett även när du vilar (jobbar) i soffan efteråt.

Här skriver jag mer om träning och ämnesomsättning/fettförbränning.