Vad jag blev när jag blev stor

Ikväll ska jag föreläsa för dietiststuenter i Uppsala och berätta lite om hur jag jobbar. Hoppas kunna bjuda på lite inspiration och nya synsätt på hur en dietist kan arbeta. Jag hade själv behövt få en annan infallsvinkel under min studietid. Utbildningen var väldigt kliniskt inriktad och jag var inte alls säker på att jag ville jobba med patienter på sjukhus istället var jag faktiskt nära att hoppa av... En kompis tipsade mig då om Poppius Journalistskola. Jag sökte och kom in och på den vägen är det. Idag jobbar jag med det jag vill- jag skriver om mat och hälsa.

Jag minns fortfarande den där känslan som jag fick på pendeltåget, på väg till Stockholm och kvällskursen på Poppius. Trots att jag hade suttit på föreläsningar eller pluggat hela dagen i Uppsala fylldes jag av ny energi och en pirrig känsla- jag hade ju kommit på hur jag kunde jobba.Äntligen. Att jag kunde få skriva OCH jobba med hälsa. Glädjen över det gjorde det lätt att ta sig igenom kvällspasset. Det här var förresten år 2000 och vi fick skriva på SKRIVMASKIN på journalistkursen (haha, får mig ju att känna mig HUNDRA år gammal nu). Men att stava rätt blev lätt efter det :)

Bild: Uppsala Universitet