Yogahöst


Igår tränade jag yoga på Yogayama för första gången. Det var alltså yogastudion som var ny för mig, inte yogan - det har jag tränat mer eller mindre sedan år 2004. Ofta Ashtanga-varianter, som härstammar från den indiska, traditionellt fysiskt dynamiska yogan men gärna även lugnare former av yoga- till exempel satyananda yoga (som går att praktisera här, på olika platser i Sverige, jag har gått på yogastudion vid St eriksplan.).

Yogayama är mer än en yogastudio, det är en hel anläggning med flera salar att träna i, stort utbud av olika yogakurser, seminarier och utbildningar. En butik med ekologiska och rättvisemärkta produkter (yogamattor, kläder, te. rökelse, m.m.) Och en restaurang med ekologisk, vegetarisk raw food, hann bara ta en snabb titt där, nästa gång måste jag testa maten där också. Själva yogapasset jag tränade var ett lunchpass i Anusara, ganska svettigt och fysiskt krävande men jättebra. Duktig instruktör som heter Ebba Reuterswärd. Enda minuset för Yogayama är priset, det är dyrt, men ett drop in pass då och då eller ett tiokort har jag råd med.

Så intryck överlag av Yogayama: BRA. Jag upptäckte hur mycket jag har saknat yogan, det var ett tag sedan jag tränade regelbundet. Jag är ganska utåtriktad och energisk av mig och blir lugn och hittar fokus av yoga, så nu har jag bestämt mig för att träna yoga minst en gång i veckan i höst.


"Any effort in the direction of yoga never goes in vain; even a little yogic practice will bear fruit.. Even a little practice for a short period will give more strength, more peace, more joy and more knowledge."
- Swami Sivananda

(Bilder och citattext lånade av Yogayama och SYS)