Vabb och träningspussel


Jaha, då var det dags igen, min treåring har fått halsfluss (hur 17 får man i barn flytande medicin? Kåvepenin är trots fruktsmaken INTE populär här hemma…) Vi vabbar varannnan dag, jag och sambon. Jag försöker tänka på en positivt aspekt - bra att det händer nu och att vi hinner bli friska till nästa torsdag, då flyger vi nämligen till Kreta för en veckas semester.

Med vabb, jobbstress etc är det lätt att skippa träningen. Men det vill inte jag som äntligen har kommit igång igen efter nästan tre månaders uppehåll (pga illamående i tidig graviditet, sjukdomar etc. ) Nu har jag börjar simma, gå på vattengympa och träna lite lätt styrketräning. Vattenträning är perfekt träning för gravida (och överviktiga). I vattnet blir man så mycket lättare och smidigare trots stor mage. Svårt att felbelasta och sträcka sig också eftersom vattnet funkar som ett milt stöd. Så just nu gäller det bara att planera lite extra och lägga träningspussel med min sambo, när jag vabbar löser han av mig så att jag kan träna på kvällen. Och då jag jobbar försöker jag hinna gå och simma 20 minuter på lunchen, i alla fall en eller ett par gånger i veckan. För det går faktiskt alltid att få till träningen med lite viljestyrka och planering.

För mig är det minst lika viktigt även ur en psykisk synvinkel - jag blir så mycket piggare och gladare när jag tränar. Det kan bevisas genom den här artikeln, från New York Times Magazine: "How exercise could lead to a better brain"