Kan du slå en pensionär?

Nu slog jag på TV:n och såg SVT-programmet "Kan du slå en pensionär?", ett program som jag för övrigt fick frågan om att medverka i som expert, som dietist. Tyvärr fick jag tacka nej eftersom jag var jobbade heltid då som anställd och dessutom var höggravid.

I senaste avsnittet medverkar Leif, som en av pensionärscoacherna. Han har en bakgrund i kulturvärlden och fick mig att tänka på hur viktigt kultur, roliga upplevelser och relationer är för hälsan. Det spelar ingen roll om du tränar varje dag, sover åtta timmar varje natt och äter nyttigt. Får du ingen social stimulans i form av familj, vänner och upplevelser kommer du inte må bra ändå. Även en bra bok, en bra film eller ett besök på museum eller restaurang (gärna tillsammans med någon du gillar) är alltså väldigt hälsosamt. Roligt är det också. Win win.