Promenadkompisen

Nu för tiden har jag många kompisar med mig på mina promenader. Min hund Dottie är den ständiga följeslagaren. Eller en annan mamma. Och så min bebis så klart.

Men på senare tid har jag även tagit med en kompis i öronen. Jag lyssnar nämligen på ett coachprogram i min iPod. Walkfriend Mindfulness, heter det, är utvecklat av Mikael Widerdal och går ut på att träna mindfulness, att vara här och nu, samtidigt som du promenerar. Eller mentafys som Mikael Widerdal kallar det, mental och fysisk träning i kombination.

Jag har testat Walkfriend Mindfulness i ett par veckor nu och det fungerar faktiskt riktigt bra. Även om jag har lite svårt för vissa partier där man ska stå och blunda och känna jorden under fötterna (funkar inte riktigt när bebisen gnäller i vagnen och hundkopplet har snott sig runt ett par varv runt benen). Men jag gillar att tiden och nuet blir symboliserat av promenaden. Att man lämnar det förflutna bakom sig rent bokstavligt och ser framåt men inte skyndar till nästa krön. Jag gillar också att man ska låtsas att man går bredvid sig själv, som sin egen bästa vän som peppar med positiva tankar.

En annan bra sak är att programmet bara tar 20 minuter, perfekt om du vill få en paus från jobbet och egoboosta på lunchrasten.