Den viktiga träningen


Kom i form projektet- steg 4:

Satsa på träning
Att träna är inte bara bra för att hålla eller minska vikten. Du blir också piggare, orkar med vardagen, får bättre styrka, balans, kondition, rörlighet och kroppshållning.

Dessutom, tränar du tillräckligt intensivt, ökar kroppens produktion av HDL-kolesterol, även kallat ”det goda kolestrolet” som hjälper till att transportera bort LDL-kolesterol (”det onda kolesterolet”).

Att röra sig mycket i vardagen är a och o, ännu bättre är det om vi dessutom tränar regelbundet. Här är det viktigt att hitta en träningsform som passar just dig, som du blir glad av. För den bästa träningen är ju den som blir av. Fundera över om du trivs bäst med att träna inomhus eller utomhus, ensam eller tillsammans med andra. Om det är bollsporter, dans, gymträning, ridning, simning, kampsport, yoga eller skogspromenader som passar just dig bäst.

Sedan gäller det ju att hitta tid för träning. Det går, tiden finns alltid, det gäller bara att planera och prioritera.

Själv testade jag Piloxing för första gången på SATS idag. Piloxing är en blandning av boxning och pilates med de käcka ledorden "Sleak, sexy, powerful!" (som känns väldigt Hollywoodskt och fel att utropa i en kall gymsal i Sverige...)Passet var mycket tuffare konditionsmässigt än vad jag hade förväntat mig. Positiv överraskning. Påminde lite om mitt absoluta favoritpass förr i tiden, Body Combat på SATS Medborgarplatsen varje lördag kl 12. Världens bästa instruktör Tepp motiverade och gjorde att man alltid tog i lite extra. Tyvärr leder han inte det passet längre därför har jag också droppat det. En annan sak som får mig att vilja droppa SATS helt och hållet är det dåliga musikutbudet. Idag spelades en uppoppad variant av "Smells like teen spirit" på Pioxing-passet. Kurt vänder sig i sin grav... Som sagt, fler disco-instruktörer, tack! :)

Bild: SATS