Så når du dina mål


Idag har jag lunchat med mitt nätverk och lyssnat på en föreläsning av Daniel Mälsjö om vad som är möjligt. Och hur man når sina mål, även de högt uppsatta. Delar med mig av tipsen här eftersom jag tänker att de funkar både jobbmässigt, för företag och i hälsosammanhang, om du vill gå ner i vikt, sluta röka etc:

Framgångsfaktorer:
1. Tro på dig själv och att du kommer lyckas. Se också till att du har folk i din omgivning som stöttar och tror på dig.

2. Sätt mätbara mål. Tänk in i minsta detalj, lägg upp en plan för varje dag och kanske t o m varje timme (det kan kännas lättare att ta en dag eller en timme i taget, kanske speciellt om du vill sluta röka eller sluta äta godis).

3. Kommunicera utåt, berätta om dina planer, involvera människor i din närhet.

4. Bryt gamla vanor, lämna din "comfort zone". Här är handling a och o, vad kan du förändra, plocka bort/addera?

5. Gilla misslyckanden- man måste våga för att vinna, vad lärde du dig på det som gick fel? Hur lyckas du bättre nästa gång? Men lägg inte onödigt mycket tid på att leta efter orsaker, se framåt och ta nya tag istället.

6. Vässa din fightingspirit- ge inte upp. Kämpa på trots att resultaten uteblir. Var uthållig och lägg ihop summan av de små genombrotten.

Ingen är perfekt, checka av och se vad just du behöver jobba med när det gäller det mål du strävar efter.You can do it! :)