Få svenskar tror på LCHF

Bara 3 procent av svenskarna anser att det är bra för hälsan att äta mycket fett. Det visar en undersökning som Livsmedelsverket har gjort och som presenterades den 17e januari i år.

– Det tycker vi är mycket positivt. Det visar att det är en missuppfattning att många svenskar skulle ha anammat högfettdieterna, säger Anette Jansson i Livsmedelsverkets pressutskick.

För att ta reda på vad svenskarna anser om matvanor och fett har Livsmedelsverket, med hjälp av TNS Sifo, ställt frågan om vad som är viktigast för hälsan när det gäller fett. Resultatet visar att svenskarnas uppfattning om vad som är bra fett överlag stämmer med Livsmedelsverkets kostråd. Bara 3 procent av de intervjuade tror att det bästa för hälsan är att äta mycket fett. 38 procent tror att det i första hand är bra att minska mängden animaliskt fett, från till exempel smör och charkuterier, och 18 procent att man i första hand bör minska mängden fett, oavsett typ av fett. Bland de yngre är det ännu fler, 47 procent, som tror att det är hälsosamt att minska på det animaliska fettet.

Här hittar du undersökningen i sin helhet.