Pilates- effektiv kropp och själträning


Jag har hittat en ny träningsfavorit, pilates. Redan år 2004 kom jag i kontakt med träningsformen för första gången, då genom träningsgurun Yvonne Lin,  jag jobbade som dietist och PR-ansvarig på hennes hälsocenter YLab.

Men det är först på senare tid som jag har kommit igång på allvar och tränar pilates regelbundet. Och det är först nu, när jag kan själva tekniken och hur andningen ska användas som det verkligen ger effekt, muskler i rygg och mage (den så kallade muskelkorsetten) får sig en rejäl omgång. Perfekt när man som jag har fått barn och lätt får prolem med ländryggen.

Jag gillar också lugnet, träningssalen är nedsläckt, bara några stearinljus är tända och den stilla musiken från högtalarna gör det enkelt att fokusera inåt. Perfekt träning för både kropp och själ.

Foto: Åsa Sjöström