Asiatisk kycklingfärs med chili och limeblad


Ikväll tänkte vi laga den här goda rätten som våra kära grannar bjöd på för inte så länge sen. Fräscht, enkelt och fullt av nyttigheter i form av protein och zink från kycklingen, fibrer, vitaminer och mineraler från sockerärtorna och koriandern. Limen ger ett C-vitamintillskott. Och ingefäran, vitlöken och chilin kan fungera stärkande för immunförsvaret genom att verka något antinflamamtoriskt samtidigt som de innehåller massor av antioxidanter.

Vi fick inte tag på kycklingfärs (som nog egentligen behövs eftersom det blir mer saftigt) men tänkte finhacka kycklingfiléer. 

Och här är det alltså inte jag som ska ta åt mig receptäran utan våra fina grannar + Lotta Lundgren :)

Asiatisk kycklingfärs med chili och limeblad

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 2

Tid: 30 min

5 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
2 msk asiatisk fisksås
1 msk farinsocker
2 – 3 lime
1 stor tumme ingefära
3 röda chilipeppar
6 limeblad
1 kruka koriander
isbergssallad, sweet gem eller krispsallad
Gör så här: hacka vitlöken fint och fräs någon minut, tillsätt kycklingfärs och stek igenom.
Rör ihop fisksås, socker, saften av 1 lime, riven och pressad ingefära (endast juicen), finhackad chili och strimlade limeblad.

Tillsätt dressingen till kycklingfräset och smaka av med salt, pressad lime och socker.
Finhacka koriandern – hela plantan inklusive stjälkarna.
Strö koriandern över kycklingfärsen och servera med sallad och limeklyftor. Galiamelon och sockersnapsar är också trevligt till.

Bild och recept är lånade från Lotta Lundgrens receptblogg "Om jag var din hemmafru"- bloggen är inte längre aktiv men här hittar du mängder av supergoda recepttips. Spara som favorit. Och så kan du ju köpa Lottas läckra kokbok dessutom om du vill ha recepten lite mer IRL.